Loqi’s Renewed Headquarters Come as a Colorful Playground of Furnishings Reframing the Office

Isabella Prisco
·2 minuto per la lettura
Photo credit: Nicoló Lanfranchi
Photo credit: Nicoló Lanfranchi

From ELLE Decor

In an office dressed like a living area, armchairs, large tables to be shared and sofas consecrated to relaxation punctuate the renewed European headquarters for Loqi, the noted Berlin-based brand whose accessories combine art and fashion for colorful collections of eco-friendly bags, shoppers, and zip pockets. For the restyling project, the company called on Studio Aisslinger, who coupled perfectly with the brand’s spirit, embracing the eclectic aesthetic and vibrant attitude ingrained in the company’s DNA. The office then was reinterpreted like a living organism, easily adapting and welcoming the team with a flexible and, often, self-managed routine.

Photo credit: Nicoló Lanfranchi
Photo credit: Nicoló Lanfranchi
Photo credit: Nicoló Lanfranchi
Photo credit: Nicoló Lanfranchi

Signed off by Tina Bunyaprasit and Werner Aisslinger, the result is The Airy Activity Office: a space consecrated to industriousness that breaks the dull gray schematics of standardized work units, introducing a new outdoor, dynamic environment in continuous evolution that promises to transform the workday into a holistic experience. The architectural landscape of interiors seems to follow the playful language of a playground: colored furnishings, tactile textures and fun solutions punctuate the walkway and invite for a bit of interaction between objects and people. With a structure flaunting an open rooftop, the 1,000 square meter hall has become a conglomerated complex of co-working areas, break areas, and workstations similar to spatial capsules. In short, it’s an open space capable of safeguarding and restituting a bit of added privacy.

Photo credit: Nicoló Lanfranchi
Photo credit: Nicoló Lanfranchi
Photo credit: Nicoló Lanfranchi
Photo credit: Nicoló Lanfranchi

The main focus of the spatial renewal was sustainability, understood not so much as an urgent necessity, but rather a one-of-a-kind opportunity, where recycling and upcycling mark a design impulse at 360°. To modulate the various workstations then are fabric curtains, foldable transparent screens, and materials given a new life. The goal is that to invite the team at Loqi to interaction and fluidity, coming together to discuss creativity atop a stool or the transparent ball of a mini, baby-friendly refuge.

Photo credit: Nicoló Lanfranchi
Photo credit: Nicoló Lanfranchi
Photo credit: Nicoló Lanfranchi
Photo credit: Nicoló Lanfranchi